Hoivapalveluilla tukea vanhusten hyvinvointiin

Vanhusten hoivapalvelut puhuttavat suomalaisia. Suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle ja valtio haluaa, että ikääntyvät ovat kotona mahdollisimman pitkään sairauksista huolimatta. Monille  kotona asuminen on mielekkäämpää niin kauan, kun arki on arvokasta eli elämisen arvoista. Toimivaan arkeen on tarjolla monia kodin palveluita ja kattavia hoivapalveluita.

Ikääntyessä voi toimintakyky hiipuu hiljalleen tai sairastumisen takia äkillisesti. Jos vanhuksella on taustalla perussairaus, kuten diabetes, verenpainetauti tai muita diagnooseja, voi ikääntyminen tuoda tullessaan omia haasteita.

 

Hoivaa kotiin eikä hoivakotiin

 

Meille on tärkeää mahdollistaa toimiva arki kaikille kotona asuville. Se onnistuu kattavien hoivapalveluiden sekä aidosti välittävien hoitajien avulla. Omasta kodista käsin voi elää täyttä elämää. Elämänlaatuun vaikuttaa positiivisesti, kun arjessa voi turvautua omaan tuttuun hoivatiimiin. Meillä ihmistä hoidetaan tuntevana kokonaisuutena, jonka toiveet ja luonne otetaan huomioon hoivaa suunitellessa ja toteuttaessa.

 

Kotihoivaan kuuluu

Kotihoito

Kotisairaanhoito

Kotilääkäri

 

Vanhusten hoivapalveluiden lisäksi Toimivasta Kodista saa myös kaikki kodin palvelut siivouksesta ruuanlaittoon. Monet hoivan asiakkaamme arvostavat sitä, että kaiken saa yhdestä osoitteesta ja kanssamme on helppo sopia asioista. Aluksi voi olla tarve kotihoitoon sekä kotipalveluihin, ja voinnin huonotessa tai iän alkaessa painaa lisäämme palveluihin kotisairaanhoitoa ja tarvittaessa myös kotilääkärin palvelut. Lopulta on tuttu tiimi tekemässä toimivaa arkea.

Jatkuva hoiva tuo turvaa, koska ammattilainen kotisairaanhoitaja tunnistaa tutussa asiakkaassa voinnin muutokset. Yhdessä vietetty aika aktivoi ikääntyvän mieltä sekä kehoa nostaen arjen aktiviteettitasoa.

Kotihoidon lisäksi arkea helpottaa kotilääkäri, joka tulee asiakkaan luokse tai tekee asiakastapaamisen videoyhteyden välityksellä kotisairaanhoitajan ollessa asiakkaan luona paikalla.

Kotihoiva voidaan rakentaan myös yhdessä kunnan vanhuspalveluiden kanssa. Kun käytössä on yksityinen hoivapalvelu kunnan palveluiden lisäksi, palvelusuunnitelma tehdään yhdessä kunnan ja asiakkaan kanssa.

 

Taakka pois omaisten harteilta

 

Omaiset eivät välttämättä ehdi tai pysty niin paljon kun ikääntyneen vointi vaatisi. Seniorihoiva mahdollistaa mielekkään kanssakäymisen läheisten kanssa, kun oleminen ei keskity vain toisen voinnin ympärille. Omaisten ei tarvitse huolehtia voinnista ja toimia omaisen sairaanhoitajana tai kodinhoitajana, kun palvelut ulkoistaa ammattilaisille.

Puolison ei kuulu tehdä kaikkea läheisensä eteen ja vastata yksin heidän molempien hyvinvoinnista. Vanhuspalvelut ja kotihoiva on tukena myös niinä aikoina kun kotona asuvat ikääntyvät ovat joko molemmat sairaana tai vain toinen tarvitsee hoivaa. Tarkoituksena on tukea molempia ja heidän yhteistä arkeaa,

Toimivan Kodin palveluihin kuuluu myös omaisen tuuraaminen, kun hän on lomalla tai ottaa muuten omaa aikaa läheisen hoidosta. Omaisen ja hoidettavan kanssa sovitaan näissä tilanteissa yhdessä, miten palvelut rakentuvat tilanteen ympärille. Hoivaa saa tarvittaessa jopa ympäri vuorokauden.

 

Kotihoidon hankinta

 

Meiltä saa palvelut myös palveluseteleillä. Tarjoamme vanhuksille siivousapua ilman arvonlisäveroa. Kodin palveluista saa vielä lisäksi haettua kotitalousvähennyksen.

Meihin voi olla yhteydessä lomakkeen kautta, sähköpostitse asiakaspalvelu@toimivakoti.fi tai soittamalla 029 3400 930. Asiakaspalvelumme on auki arkisin klo 8-16 ja olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä yhteydenotosta.

Omaiset ovat myös tervetulleita ottamaan meihin yhteyttä palveluita kartoittaessaan, autamme mielellämme!

Palvelut suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa juuri hänen elämäntilanteeseen ja kuntoon sopien. Tarjoamme maksuttoman kartoituskäynnin, missä tulemme asiakkaan luokse kertomaan palveluistamme ja kartoittamaan hänen tilanteen. Kartoituskäynti ei sido asiakasta mihinkään vaan tarkoituksena on avata meidän palveluitamme hänelle ja yhdessä käydä läpi, mitä voisimme tarjota.