Leikkauksen jälkeinen hoito

Toimivasta Kodista saa kaikki palvelut leikkauksen jälkeiseen hoitoon. Ammattitaitoinen hoitohenkilökunta seuraa leikkauksesta palautumista, auttaa kuntoutuksessa ja suorittaa hoidollisia toimenpiteitä.

 

Jo ennen leikkaukseen menemistä kannattaa harkita, millaisia palveluita tarvitsee leikkauksen jälkeen. Oli kyseessä pieni tai iso toimenpide, voi lisäkädet ja hoidollinen apu olla tarpeen. Leikkauksesta toipuminen on yksilöllistä ja on hyvä, että toipumisprosessissa on hoitohenkilökuntaa mukana.

 

Leikkauksen ja sairaalahoidon jälkeen jokainen kaipaa jonkin asteista apua arjessa pärjäämiseen. Toimivan Kodin leikkauksen jälkeiset palvelut mahdollistavat yksilöllisen hoivan sekä terveydenhoidon omassa kotona. Toimenpiteen jälkeinen kuntoutuminen on erittäin tärkeää ja siihen on oltava tarvittavat tietoiset, fyysiset, psyykkiset ja hoidolliset edellytykset

 

Hoivan lisäksi laajat kodin palvelut helpottavat arkiaskareista selviytymistä. Autamme kodin ylläpidossa, asioinnissa ja vaikka lemmikkien hoitamisessa sekä kodin pienissä asennus- ja korjaustöissä. Parhaan hyödyn saa, kun Toimivan Kodin leikkauksen jälkeisen hoidon yhdistää sairaalasta saatavaan hoitoon sekä fysioterapiaan.

Toimenpiteen jälkeen

Leikkauksen jälkeen pääsee usein kotiin vain aikuisen saattajan kanssa, joka on seurana kotimatkan sekä seuraavan vuorokauden ajan. Saattaja vaaditaan heikentyneen toimintakyvyn takia auttamaan askareissa sekä tarkkailemaan toimenpiteestä toipuvan kuntoa. Tähän tehtävään sopii erinomaisesti Toimivan Kodin ammattitaitoinen hoitohenkilökunta. Ilman saattajaa pitää leikkauksesta toipuvan viettää yö sairaalassa.

 

Kun hoitohenkilökuntaa on paikalla pidempään leikkauksen jälkeen, saadaan parempi käsitys myös asiakkaan kiputiloista. Hoitaja myös vaihtaa tarvittaessa kuivan sidoksen vuotavan haavan päälle ja tekee asiakkaan puolesta haavahoidot. Tulehdusoireiden (yltyvä kipu, voimakas turvotus, kuumotus, punoitus, jatkuva haavaeritys) tai muun ongelman ilmaantuessa tekevät hoitajat tarvittavat toimenpiteet kotona ja tarvittaessa ovat yhteydessä lääkäriin. Oireista ja muista askarruttavista asioista voi myös kysellä aina omalta hoitajalta eikä tarvitse tukeutua internetin hakukoneiden antamaan tietoon tai kuulopuheisiin.

Arki leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen liikkeet voivat olla rajoittuneita pitkään ja kunto muutenkin heikentynyt normaalista. Silloin kodin palvelut sekä hoivapalvelut mahdollistavat normaalit arjen toimet ja säästävät leikkauksesta toipuvaa vääränlaiselta rasitukselta.

 

Hoitaja auttaa kuntoutuksessa ja varmistaa, että kuntouttavat liikkeet tehdään ergonomisesti oikein. Hoitaja ohjeistaa apuvälineiden käytössä esimerkiksi varmistaen, että kyynärsauvoilla liikutaan rasittamatta liikaa muuta kehoa.

 

Hoitaja tarkkailee toimenpiteestä palautumista ammattilaisen näkökulmasta ja varmistaa, että leikkauksen jälkihoito suoritetaan lääkärin ohjeiden mukaisesti. Hoitaja varmistaa, että jälkihoidolla on haluttu vaikutus eikä leikkauksen jälkeen ole ongelmia. Verikokeet ja verenpaineen mittaukset sekä haavanhoito onnistuu myös kotihoidon kautta.

 

Kun asiakkaalla on käsi paketissa tai kyynärsauvat käytössä, ei kodin askareet onnistu kuten ennen leikkausta. Silloin Toimivan Kodin kotipalveluille on käyttöä, siivoamme kodin, laitamme ruokaa, kastelemme kukat ja olemme apuna asioidessa kaupungilla. Liikkuminen voi tuntua huteralta, joten seurassa ulkoilu tuo turvallisuuden tunnetta. Liikunta on myös tärkeää leikkauksen jälkeen, koska se parantaa verenkiertoa edistäen toipumista ja ehkäisten laskimotukosten syntymistä.

Palveluita leikkauksen jälkeen

  • Jälkihoidon ohjeiden toteuttaminen
  • Haavanhoito
  • Kuntoutukseen kannustaminen
  • Fysioterapian omaharjoitteiden tekeminen yhdessä hoitajan kanssa
  • Kipulääkkeiden hallinta ja annostelu tilan mukaisesti
  • Nesteytyksestä ja ruokailusta huolehtiminen
  • Hygieniasta huolehtiminen ja tartuntatautien välttäminen
  • Psyykkisesti rasittavista toimenpiteistä toipuminen hoitajan seurassa
  • Isovanhemmille kodinhoidon apua leikkauksen jälkeen

Maksuton palvelukartoitus

Toimivalla Kodilla on palveluita jokaiseen kodin tarpeeseen hoivapalveluista pihatöihin. Monipuolisista ja laajoista palveluista räätälöidään asiakkaalle oma palvelukokonaisuus. Palveluihimme kuuluu aina maksuton kartoituskäynti, missä keskustelemme asiakkaan kanssa hänen tarpeistaan ja yksityiskohdista. Ammattitaitoinen hoivan esimies arvioi asiakkaan tilan ja tunnistaa siihen tarpeellisen hoidon.

 

Palvelukartoitus ei sido asiakasta mihinkään ja kartoituksen lopputuloksena on asiakkaalle henkilökohtainen palvelusuunnitelma. Palvelusuunnitelma voidaan toteuttaa joko kokonaan Toimivan Kodin palveluilla tai tehdä se yhdessä sairaaloiden ja kunnallisen kotihoidon kanssa.

Arvonlisäverottomuus ja kotitalousvähennys -40%

Toimintakyvyn alennuttua hetkellisesti tai pitkäaikaisesti esimerkiksi sairauden, leikkauksen tai muun toimenpiteen takia saa Toimivan Kodin kotisiivouksen ja kotipalvelut arvonlisäverottomina. Toimintakyvyn aleneminen arvioidaan maksuttomassa kartoituksessa eikä erillisiä lausuntoja ja todistuksia tarvita.

 

Kaikki asiakkaamme ovat oikeutettuja 40 % kotitalousvähennykseen kotisiivouksen, kotipalveluiden sekä kotihoidon hinnoista. Kotitalousvähennyksestä kerrotaan palvelukartoituksessa.

 

Leikkauksen jälkeinen apu koostuu yleensä kotipalveluista ja kotihoidosta sekä tarvittaessa kotisairaanhoidosta riippuen asiakkaan hoidollisista tarpeista. Monet haluavat lisäksi myös kotisiivouksen ja pikatalonmiehen palveluita kodin ylläpitoa auttamaan.

Tutustu kotitalousvähennykseen

Toimivan Kodin toimintaperiaatteet

Meillä Toimivassa Kodissa on tärkeintä, että asiakkaalla on turvallista olla ja palveluistamme huokuu aito välittäminen. Hoivapalvelut tehdään aina kiirettä, asiakasta kuunnellen, häntä kannustaen ja kunnioittaen. Haluamme olla ylpeitä tekemästämme työstä – joka päivä.

 

Kaikki työntekijämme ovat vakituisessa työsuhteessa Toimivan Kodin omilla palkkalistoilla, mikä mahdollistaa oman hoivatiimin ja tutut hoitajat. Työhönsä tyytyväiset hoitajat jaksavat ja haluavat viettää aikaa asiakkaan kanssa ja olla läsnä hetkessä.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella

Ota yhteyttä