MIKÄ PALVELUSETELI ON?

 

Palveluseteli on kunnan antama rahallinen etu, jolla sen saaja voi ostaa sosiaali- ja terveyspalveluita yksityisiltä palvelusetelituottajilta. Sen voi saada kuka tahansa sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitseva henkilö. Lopullisen päätöksen tekee kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja, joka arvioi seteliä hakeneen henkilön todellisen palvelun tarpeen.

 

Huom. Palveluseteli on aina henkilökohtainen, joten sitä ei voi käyttää kuin setelin saanut henkilö.

MIHIN SITÄ VOI KÄYTTÄÄ?

Palvelusetelillä voi ostaa lähes mitä tahansa sosiaali- ja terveyspalveluita sellaisilta yksityisiltä palveluntuottajilta, jotka kunta on itse hyväksynyt. Katso seuraavasta linkistä oman kuntasi palveluntuottajat.

 

Palvelusetelin arvo on joko kaikille sama tai sitten sen arvo muuttuu tulojen mukaan kunnasta riippuen. Palvelusetelin arvoa korotetaan, mikäli asiakkaan toimeentulo tai elatusvelvollisuus vaarantuu setelin omavastuusta syntyvien kustannusten vuoksi.

Palveluseteliä ei voi käyttää seuraavissa tilanteissa:

 

Setelin omavastuuosuutta ei voi vähentää kotitalousvähennyksenä. Voit kuitenkin tilata kolmen tunnin siivouksen esimerkiksi siten, että maksat palvelusetelillä kaksi tuntia ja kolmannen maksat normaalisti. Tällöin kolmas tunti menee kotitalousvähennykseen.

MITEN SAAN PALVELUSETELIN?

Palveluseteliä voit hakea helpoiten ottamalla yhteyttä oman kuntasi sosiaalitoimistoon tai terveyskeskukseen.

 

Seteli on luotu lisäämään kuntalaisten valinnanvapautta, edistämään julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä ja parantamaan kuntalaisten palvelujen saatavuutta.

 

Lisäksi sen tarkoitus on edistää samanarvoisuutta yhteiskunnassa, jotta jokaisella henkilöllä olisi mahdollisuus valita itse sosiaali- ja terveyspalveluidensa tuottaja.

KANNATTAAKO MINUN HAKEA PALVELUSETELIÄ?

Kyllä kannattaa! Jos haluat lisätietoa, voit olla halutessasi ensiksi yhteydessä meihin puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen välityksellä. Meiltä voi aina tiedustella millaisia palveluita palvelusetelillä voi saada. Voit myös kysyä saako kauttamme tarvitsemaasi palvelua.

 

Se, oletko oikeutettu palveluseteliin, tulee selvittää aina oman kuntasi sosiaalitoimistossa, terveyskeskuksessa tai keskitetyssä palveluohjausneuvonnassa.

 

Jos sinulla on jo palveluseteli, niin soita meille ja kerro tarvitsemasi palvelu sekä setelisi numero, niin saamme kumppanuuden liikkeelle! Tulemme aina tekemään maksuttoman palvelukartoituksen luoksesi, jolloin käymme läpi sopimuksen ja sopimusehdot.

MITÄ PALVELUITA TOIMIVA KOTI (DOMEDI OY) TARJOAA?

Me olemme Espoon, Helsingin, Vantaan ja Porvoon kaupunkien hyväksymä palvelusetelituottaja. Meiltä voit lunastaa palvelusetelillä

  • Kotisiivous
  • Kotihoito
  • Kotisairaanhoito
  • Kotipalvelut (esim. pyykkihuolto, ruoan laitto ja muut kodin askareet)
  • Omaishoidon tuen kotiin annettava hoito
  • Henkilökohtainen apu

KOTIPALVELUT

Kotipalvelut sisältävät arkea helpottavia kodin askareita. Tyypillisimpiä asiakkaitamme ovat lapsiperheet, ikäihmiset, liikuntarajoitteiset sekä pariskunnat. Kotipalvelumme sisältää mm. ylläpitosiivousta, pyykkihuoltoa, asiointi- ja ulkoiluapua, ikkunanpesua, ruoanlaittoa, tiskaamista, roskien vientiä ja arkikuntoutusta. Voit lunastaa setelillä minkä tahansa näistä palveluista.

 

Kotipalvelumme on suunniteltu sitä varten, että sen avulla asiakkaamme voivat priorisoida enemmän aikaa asioihin, joita he rakastavat.

KOTIHOITO

Kotihoidolla varmistetaan asiakkaan hyvä ja turvallinen asuminen kotona. Kotihoidon asiakkaina meillä on kaiken ikäisiä henkilöitä, joilla on esimerkiksi alentunut toimintakyky (esim. diabetes tai voimakas huimaus), muistisairaus tai liikuntaeste. Myös vanhus- ja vammaispalvelut kuuluvat kotihoitoon.

 

Palveluun kuuluu niin välttämättömissä päivittäisissä toimissa auttaminen, kuin yleinen seuranpito harrastusten ja ulkoilun muodossa. Myös lääkehoito kuuluu kotihoidon piiriin. Tarkoituksenamme on varata paljon yhteistä aikaa asiakkaamme kanssa. Kotihoidon suorittaa ammattitaitoinen lähihoitaja.

KOTISAIRAANHOITO

Kotisairaanhoito on sairaanhoitajan suorittamaa ja lääkärin määräämää sairaanhoitoa hoidettavan kotona. Se sisältää hyvin vaativiakin hoitotoimenpiteitä. Näitä ovat mm. lääkeinjektiot, vaativat haavanhoidot, Marevan hoitotason mittaus, reseptien uusiminen etälääkärin kanssa, tikkien poisto, kroonisten kestokatetrien vaihto, verikokeet sekä letkuruokinta.

 

Kotisairaanhoito on ennen kaikkea kokonaisvaltaista asiakkaan hoitamista, joka ottaa huomioon terveyden kaikki osa-alueet ravinnosta liikuntaan.

KAIPAATKO LISÄTIETOA JA VARMUUDEN ASIOIHIN?

Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat lisätietoa, koska me osaamme auttaa. Ohjeistamme sinua erittäin mielellämme palvelusetelin hyödyntämisessä, sen hakemisessa tai muissa sinua askarruttavissa kysymyksissä.

Palvelusetelin hakeminen ja käyttäminen lyhyesti:

 

1. Palvelusetelin hakeminen

Voit hakea palveluseteliä oman kuntasi sosiaalitoimistosta, terveyskeskuksesta tai keskitetystä palveluohjausneuvonnasta.

 

2. Kunta myöntää palvelusetelin

Saat palvelusetelin kuntasi käyttämään verkkopalveluun. Saat verkkopalvelun käyttöön ohjeistuksen, kun haet palveluseteliä.

 

3. Valitse palvelu verkkopalvelusta

Valitse haluamasi palveluntarjoaja verkkopalvelusta. Toimiva Kodin kattavasta palveluverkosta löydät lukuisia erilaisia palveluita.

 

4. Ota meihin yhteyttä lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse

Vastaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 

5. Teemme maksuttoman palvelukartoituksen valitsemaasi palveluun liittyen

Kartoituksessa käymme läpi sopimuksen ja sopimusehdot. Voit myös kysellä edustajaltamme tarkemmin palvelustamme.

 

6.Saat palvelun kauttamme

Helposti, nopeasti ja varmalla ammattitaidolla.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!

Ota yhteyttä