KOTIHOITO

Kotihoito mahdollistaa turvallisen ja hyvän asumisen rakkaassa kodissa

Kotihoidon ensisijainen tarkoitus on mahdollistaa henkilön turvallinen ja hyvä asuminen kotona, jotta vältytään laitokseen päätymiseltä. Toimintakyvyn heikentyessä, arkea voidaan jatkaa totuttuun tapaan kotihoidon avulla. Palveluumme kuuluu maksuton palvelukartoitus.

 

Kotihoito on tarkoitettu kaiken ikäisille henkilöille, joilla on alentunut toimintakyky. Liikuntaesteiset, muistisairaat tai muuten alentuneen toimintakyvyn omaavat henkilöt (esim. voimakas huimaus tai diabetes) ovat tyypillisesti hoitamiamme henkilöitä. Nuorimmat asiakkaamme ovat 30-vuotiaita ja vanhimmat 100-vuotiaita. Kotihoitoon kuuluvat myös vanhus- ja vammaispalvelut.

Mitä kotihoito sisältää?

Teemme asiakkaidemme kanssa tyypillisten kotihoitoon kuuluvien asioiden lisäksi paljon muuta. Käymme yhdessä kahvilla tai teatterissa, järjestämme syntymäpäiväjuhlia ja voimme tehdä jopa yhteisiä ulkomaanmatkoja. Näin tavallisista iloa tuottavista asioista ei tarvitse luopua, vaikka toimintakyky olisi heikentynyt.

 

Ammattitaitoiset ja lämminhenkiset sairaanhoitajamme luovat hoivasuunnitelman aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yleensä jokaisen asiakkaan kohdalla nousee uusi asia, jossa hän toivoo meidän apuamme, ja me autamme!

Tavallisimpia palveluita, joita kotihoito sisältää:

  • Päivittäisissä toiminnoissa avustaminen
  • Hygienian hoito, suihkuapu ja vuodepesut
  • Lääkehoito
  • Ihon alaiset pistokset, mm. insuliini
  • Ruokailu: valmistaminen, tarjoaminen ja nesteytyksen turvaaminen
  • Potilassiirot ja -nostot
  • Arkikuntoutus
  • Muisti- ja viriketoiminta
  • Ulkoilu, harrastaminen
  • Verenpaineen ja verensokerin mittaus

 

Huomaathan, että nämä ovat vain tyypillisimpiä hoitotoimenpiteitä. Soita 029 3400 930 tai laita meille viestiä ja kysy, voimmeko suorittaa haluamaasi toimenpidettä!

Kotihoidon hinta

Palvelumme maksaa 44 €/tunti. Tilattava minimiaika on yksi tunti, ja siihen sisältyy 15 min siirtymä asiakkaan luokse. Kehä I ulkopuolella oleviin kohteisiin hintaan lisätään 10 €.

 

Palvelumme on 40% kotitalousvähennyskelpoinen, joten voit vähentää vuosittain verotuksessasi puolet palveluidemme hinnasta 2 250 € asti. Huomioithan, että myös vanhemmille ostettu palvelu on 40% kotitalousvähennyskelpoinen.

Yksilöllinen hoivasuunnitelma on kaiken perusta

Yksilöllinen palvelu sekä asiakkaan ja hoitajan täysi yhteisymmärrys tuovat hoivasuunnitelmaan helppouden ja vaivattomuuden. Siksi hoitajamme keskustelevat paljon asiakkaidemme ja heidän omaisten kanssa, jotta he pääsevät kertomaan aidot toiveensa ja joihin me voimme vastata.

 

Saat kauttamme niin kertaluonteista, määräaikaista kuin säännöllistäkin hoitoa. Luomme hyvin joustavia hoivasuunnitelmia, jotka mahdollistavat käynnit jopa monta kertaa päivässä tai yöaikaan. Näin asiakkaamme saavat kauttamme juuri niin yksilöllistä hoitoa, kuin he vain suinkin tarvitsevat, jotta heidän arkensa sujuu täysin normaalisti kotona.

Mahdollisuus yhdistää kaupungin hoivapalvelujen kanssa

Monella asiakkaallamme käy hoitaja sekä meidän, että kaupungin toimesta.

 

Työnjako voidaan sopia yhteisessä aloituspalaverissa asiakkaan luona, johon osallistuu myös kaupungilta tuleva hoitaja. Kaupungilta ostettu palvelu ei sulje meitä pois, eikä myöskään toisinpäin, vaan ne tukevat toisiaan.

 

Työntekijämme ovat tyypillisesti lähihoitajia tai muun hoitokoulutuksen omaavia ammattilaisia, joista koostamme asiakkaallemme henkilökohtaisen hoivaringin. Jokaisella asiakkaalla käyvät aina samat hoitajat, jolloin hoitajat tulevat tutuiksi ja hoidettava saa entistä yksilöidympää hoitoa.

Kotihoito tuo omaishoitoon kaivattua tukea

Vaikka rakasta läheistään hoitaa pyynteettömästi ja olisi valmis tekemään mitä tahansa tämän vuoksi, niin kotihoito antaa hyvän tuen omaishoitoon.

 

Usein kotihoitoa käytetään esimerkiksi silloin, kun pariskunnan toisen osapuolen toimintakyky on alentunut. Tällöin toinen toimii toisen omaishoitajana, ja hoitoa on tukemassa ammattitaitoinen hoitaja sovitun ajan viikossa. Näin pariskunnan yhteinen aika muuttuu enemmän sellaiseksi, mitä se oli ennen toimintakyvyn alentumista.

 

Kotihoito tuo myös hoidettavan omaisten elämään paljon mielenrauhaa, koska he tietävät, että hoidettavan luona käy osaava ja mukava hoitaja hoitosuunnitelman mukaan. On helpottava ajatella, että läheisestäsi huolehtivat muutkin, jotka ymmärtävät seuran ja huolenpidon merkityksen.

 

Toteutamme omaishoidon vapaat myös palvelusetelillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Tilaa kotihoidon maksuton palvelukartoitus

Tarjoamme maksuttoman palvelukartoituksen kaikkiin hoivapalveluihimme. Voit pyytää meidän sairaanhoitajaamme käymään luonasi ja käydä hänen kanssaan läpi kaikki ajatuksesi, toiveesi ja kysymyksesi hoivaan liittyen. Annamme myös maksutonta neuvontaa kaikissa tukiin ja muihin palveluihin liittyvissä asioissa.

 

Jos kotihoidon ostaminen on uusi asia, niin sen tuomat hyödyt saattavat alkuun mietityttää. Siksi voimme kokeilla palvelua alkuun vaikka vain kertaluontoisesti ja katsoa, mitä se tuo arkeenne.

 

Palvelukartoitus ei sido sinua mihinkään, vaan sen tarkoitus on puhtaasti auttaa sinua päättämään, haluatko aloittaa yhteistyön meidän kanssamme. Palvelukartoitus on luotu täysin palvelujamme harkitseville henkilöille.

 

Ota rohkeasti yhteyttä lomakkeella tai puhelimella ja kutsu sairaanhoitajamme maksuttomalle kartoituskäynnille. Vastaamme sinulle arkisin 24h kuluessa.

 

Asiakaspalvelu puh. 029 3400 930 (arkisin klo 8-16)

 

Kotihoitoa teemme pääasiassa pääkaupunkiseudulla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi ja Kauniainen.

Yhteistyö kanssamme etenee näin:

1) Ota meihin yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa. Soita asiakaspalveluun 029 3400 930 (arkisin klo 8-16) tai jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella.

 

2) Vastaamme yhteydenottoosi arkisin 24h kuluessa.

 

3) Tulemme maksuttomalle kartoituskäynnille luoksesi sovittuna ajankohtana. Kartoitus ei sido sinua mihinkään.

 

4) Sovit kanssamme jatkosta.

 

 

Tutustu myös muihin kodin palveluihimme!

Ota yhteyttä