KOTILÄÄKÄRI

 

Hoivapalvelun asiakkaillamme on mahdollisuus lääkärin konsultaatiopalveluihin kiireettömässä kotihoidossa klo 8-16 välillä.

 

Konsultaatiotarpeen ilmetessä hoitaja soittaa tai avaa näkö- ja kuuloyhteyden Domedin konsultoivaan lääkäriin, jolla on kaikki asiakkaan antamat sairaustiedot jo järjestelmässä sekä hoitajan alustava arvio potilaan tilanteesta ja mittaustulokset. Lääkäri määrää hoitotoimenpiteen, kirjoittaa lausunnot ja lähetteet esim. erikoissairaanhoitoon. Tarvittaessa lääkäri tulee kotikäynnille jatkotutkimuksia varten tai potilas lähetetään jatkotutkimuksiin lääkäriasemalle tai päivystykseen sairaalaan.

Hyödyt asiakkaalle:

 

  • Hoitaja-lääkäripari ottaa kokonaisvastuun asiakkaan hyvinvoinnista ja terveydestä
  • Turhat rasittavat terveyskeskuskäynnit jäävät pois
  • Lääkärin konsultaatio saadaan samana päivänä
  • Oman hoivatiimin tiedot asiakkaan kunnosta ja tilasta ovat lääkärin käytettävissä ja lääkäri pystyy kysymään hoitajalta tarkentavia kysymyksiä
  • Hoitajan ja lääkärin vuorovaikutus ja reagointi muuttuviin tilanteisiin nopeaa ja vaivatonta
  • Asiakkaan palvelu on nopeaa ja vaivatonta
TILAA ILMAINEN PALVELUKARTOITUS

Hoivasuhteen alkaessa lääkäri tekee kotikäynnin asiakkaan luona, jolloin potilaan sairaushistoria ja perustiedot lääkityksistä ja kunnosta tarkastetaan ja päivitetään.

Potilaan sairastuessa hoitaja tekee alustavan arvion ja yhteenvedon tilanteesta, tarvittavat mittaukset ja tutkimukset asiakkaasta hänen kotonaan. Konsultaatiotarpeen ilmetessä hoitaja soittaa tai avaa näkö- ja kuuloyhteyden konsultoivaan lääkäriin, jolla on kaikki asiakkaan antamat sairaustiedot jo järjestelmässä sekä hoitajan alustava arvio potilaan tilanteesta ja mittaustulokset.

Lääkäri keskustelee potilaan, omaisen ja hoitajan kanssa ja etsii yhdessä heidän kanssa parhaan ratkaisun kulloiseenkin ongelmaan. Tarvittaessa hoitaja voi lähettää kuvia, videoita ja ottaa laboratoriokokeita lääkärin pyynnöstä. Lääkäri määrää hoitotoimenpiteet, kirjoittaa lausunnot ja lähetteet. Hän tulee myös tarvittaessa kotikäynnille tai potilas lähetetään jatkotutkimuksiin lääkäriasemalle tai päivystykseen.