Sateenkariseniorit ansaitsevat yhdenvertaista hoivaa kotiin

Sateenkaariseniorit – yhdenvertaista hoivaa kaikille

Meistä jokaisella on oikeus olla mitä olemme ja rakastaa ketä haluamme. Omaa itseään ei tarvitse piilotella eikä pelätä toisilta saamaa palautetta. Ihmisarvoinen elämä on turvattava kaikille myös ikääntyessä. Toimintakyvyn heiketessä ihmistä ei saa jäättää yksin, vaan mahdollistaa turvallinen ja kaunis arki juuri sellaisena, kuin sen haluaa elää. Osa kokonaisvaltaista hyvinvointia on itsensä toteuttaminen!

Ikääntyvä ihminen voi tarvita paljonkin muiden ihmisten apua ja hänen arkensa on toisten käsissä. Silloin korostuu omasta elämästä päättäminen. Toisiin ihmisiin tukeutuminen voi jännittää ja siihen rinnalle ei kukaan ansaitse pelkoa, että omat ominaisuudet voisivat vaikuttaa hoivan saamiseen. Ihmisarvo säilyy myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla, kun ikää tulee lisää tai toimintakyky heikkenee.

 

Pienet tärkeät teot edistävät sateenkaariseniorien hyvinvointia

 

Yksi tärkeimmistä arvoistamme on asiakkaan kunnioittaminen. Näemme kaikki asiakkaamme ihmisinä ja yksilöinä kaikissa tilanteissa. Käyntimme on tehty sellaisiksi, että asiakas saa päättää mitä teemme ja miten ollaan.

Kutsumme asiakasta sillä nimellä, millä hän haluaa itseään kutsuttavan; vaikka eri nimellä eri päivinä. Autamme asiakasta pukeutumaan, kuten hän haluaa. Asiakkaamme saa olla oma itsensä ja viettää aikaansa läheisten ihmisten kanssa ilman ennakkoluuloja tai syrjintää.

Asiakkaan fyysinen ja henkinen hyvinvointi sekä arjessa pärjääminen on meidän tehtävämme. Me kuuntelemme ja keskustelemme asiakkaiden kanssa myös vaikeista asioista ja kannustamme avoimeen ilmapiiriin.

Nykypäivänä on onneksi monia työkaluja ja menetelmiä, millä voimme taata kaikkien työntekijöidemme perehdytyksen sateenkaarisenioreiden hoivasta. Kodin palvelut eivät juurikaan eroa ihmiseltä toiselle, mutta hoivassa olemme osa asiakkaidemme jokapäiväistä elämää. Otamme hoitosuhteessa aina huomioon asiakkaamme taustat. Me kaikki olemme eläneet erilaisen elämän ja on tärkeää, että hoivahenkilökunta pystyy suhtautumaan kaikkiin taustoihin ammattimaisesti ja lämmöllä.

Yhdessä voimme kasvaa kohti hyväksyvää ja toisia tukevaa yhteiskuntaa ja taata tasa-arvoisen kohtelun kaikille. Me pidämme huolen, että asiakkaanamme kukaan seniori-ihminen ei joudu vanhetessaan takaisin kaappiin.

 

Lisää tietoa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asioista löydät esimerkiksi Setan sivuilta.

 

Ota yhteyttä