Hoiva-avustaja Tarja hymyilee kameralle ikkunan edessä.

Tutustu hoivan tiimiin – Tarja Korte, hoiva-avustaja

Tarja Korte on Toimivan Kodin hoivatiimissä hoiva-avustajana. Hän auttaa ihmisiä heidän arkisissa asioissaan ja kohtaa heidät ystävällisesti.

Tarja on aloittanut työt Toimivassa Kodissa maaliskuussa 2019. Tarja tuo hoiva-avustajana iloisen ja asiakkaista välittävän lisän tiimiimme.

 

Mikä sai sinut lähtemään hoiva-alalle?

Ajattelen, että hoiva-ala on minulla verissä. Äitini on psykiatrinen erikoissairaanhoitaja ja olen kasvanut kodissa, jossa toisten auttaminen ja hoiva ovat olleet aina läsnä.

 

Kuinka löysit tiesi Toimivaan Kotiin?

Toimiva Koti järjesti työvoimatoimiston kautta tapaamistilaisuuden, jossa kiinnostuin hoiva-avustajan työstä yksityisessä kotihoivassa. Hain Toimivan Kodin työpaikkaa heti paikan päällä eikä mennyt kauaa siihen, että aloitin työt.

Olen aikaisemmin tehnyt keikkatyönä lähihoitajan sijaisena hyvin erilaisissa kohteissa kuin kotihoidossa. Kotihoidossa ollaan enemmän läsnä asiakkaan kanssa ja olen nauttinut asiakkaiden kiireettömästä kohtaamisesta.

 

Mitä työsi sisältää?

Autan asiakkaita päivittäisissä asioissa heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Työtehtävät ja työpäivät vaihtelevat paljon. Meillä on useille asiakkaille tiedossa lista heidän luonaan tehtävistä asioista ja toisilla toiveet sekä tarpeet ilmenevät vasta heidät tavatessani. Kohtaamieni asiakkaiden määrä vaihtelee viikosta toiseen. Tällä hetkellä minulla on kahdesta kolmeen vakituista asiakasta viikoittain ja lisäksi yksittäisiä käyntejä. Työni pysyy mielekkäänä uusien tuttavuuksien kanssa ja välillä hoivapalveluiden palvelupäällikkö Jaana lisää työlistaan uusia asiakkaita.

 

Millaista on mennä uuden asiakkaan luokse ja millaisia asiakkaita sinulla on?

Kyllä minua vähän jännittää aina mennä uuden ihmisen luokse. Ei muuta kuin hymy huulille ja esittelemään itseni. Meillä on käytössä sovellus, johon on merkitty, mitä kenenkin asiakkaan luona tehdään. Minulla on siis uudelle asiakkaalle mennessäni jo ajatus siitä, mitä asiakkaalla on vastassa.

Asiakkaita minulla on enimmäkseen ikäihmisiä, mutta Toimivassa Kodissa työskentelyn aikana olen ollut hoiva-avustaja myös vammaisille ja muuten arjessa seuraa tai apua tarvitseville.

 

Onko jokin asiakaskohtaaminen jäänyt sinulle mieleen?

Minulla on vakioasiakas, joka on innostunut virkkaamisesta ja minä taas tykkään kutoa. Asiakas kertoi yhdellä käynnillä kaipaavansa uusia lankoja ja päätimme lähteä lankaostoksille yhdessä. Hain asiakkaan kotoa ja ajoimme yhdessä lankakauppaan. Yhdessä ostoksia tehdessämme aika kului kuin siivillä ja suunniteltu 3 tunnin reissu ei tahtonut riittää. Ehdimme kuitenkin käymään kaupassakin kotimatkalla. Nautimme molemmat yhteisestä ostosreissusta ja olemme jo sopineet, että menemme joku kerta uudelleen lankaostoksille. Jatkossa voimme myös vertailla tekemiämme käsitöitä, kun käyn hänen luonaan.

 

Mikä on työssäsi parasta?

Se että saa tehdä työtä ihmisten kanssa. Vuorovaikutus on minulle tärkeää. Toimivassa Kodissa olen viihtynyt todella hyvin ja nautin siitä, että jokainen päivä on erilainen. Jopa samalla asiakkaalla käydessä päivät eroavat toisistaan.

Olen aloittamassa lähihoitajan tutkintoa oppisopimuksella ja olen erittäin iloinen, että pääsen etenemään urallani työn ohella.

 

Millaista on arkesi työn ulkopuolella?

Olen arkena ensisijaisesti äiti ja aika menee töiden jälkeen perheen kanssa ja arkipuuhastelun parissa.

 

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

Huumorintajuinen, realisti ja iloinen.

 

Mikä on supervoimasi

Supervoimani on äitiys. Luon kotiin mukavan ilmapiirin ja minulla on hauskaa perheeni kanssa. Äitiyden kautta olen saanut myös varmuutta omaan työhöni.

 

Mitä kertoisit muille hoiva-avustajiksi haluaville?

Suosittelen hoiva-avustajan työtä kaikille, joita kiinnostaa hoiva-ala ja haluavat työskennellä ihmisten parissa. Vaikka kotihoidossa hoiva-avustajan työ on itsenäistä, se ei tunnu siltä että on yksin. Esimieheen saa aina yhteyden ja työskentelemme yhtenä tiiminä muiden hoitajien ja avustajien kanssa. He auttavat mahdollisissa pulmissa asiakkaan kanssa ja heiltä saaa tukea myös omaan jaksamiseen.

 

Toimivassa Kodissa on parasta, että me kaikki työntekijät olemme yhtä tiimiä ja saman arvoisia nimikkeistä huolimatta. Teemme töitä yhdessä.

Kiinnostuitko Toimivasta Kodista työpaikkana? Katso avoimet työpaikat ja hae meillei töihin toimivakoti.teamtailor.com.